Østjyllands Politi har på baggrund af en video på sociale medier indledt en efterforskning vedrørende „mulig chikane begået mod et folketingsmedlem i Ebeltoft i midten af august.”
Det bekræfter politiet over for TV2 Østjylland.
Politiet har af hensyn til efterforskningen ikke flere kommentarer til sagen for nuværende.
Det pågældende folketingsmedlem er miljøminister Magnus Heunicke (S), der befandt sig i Ebeltoft søndag 11. august, fordi hans datter skulle starte på en efterskole i nærheden.
Pludselig dukkede en mand op, som filmede ministeren, der kom gående med sin hustru. Manden kaldte Magnus Heunicke for et „mordersvin'”, ligesom han spurgte hustruen, hvordan det er at være sammen med en morder.
Herefter gik Heunicke ind i en boghandel i gågaden, og sagen er så efterfølgende blevet meldt til politiet.
Manden, der filmede, var Kent Nielsen, og videoen blev delt på hans sociale medier. Han har tidligere fortalt om motivet bag konfrontationen i et TV 2s podcast ‘Dato’.
Prisen for en far i politik
Magnus Heunicke skrev nogle dage efter episoden på sin Facebook-side, at han kender manden i forvejen, da de før har haft et udestående.
– Han er vred på mig på grund af min tid som sundhedsminister under coronapandemien. Og er desuden tidligere dømt for trusler mod mig. Det var selvfølgelig dybt ubehageligt. Men det, der virkelig gør det slemt, er, at det også gik ud over min familie, skriver Magnus Heunicke i opslaget.
Det kan ikke passe, at de skal betale den pris for at have en far i politik
Magnus Heunicke (S), miljøminister, på Facebook
– Folk har alt ret til at være uenige med mig. Den debat kan vi tage mange steder. Men når jeg er sammen med min familie, er den tid hellig for mig. Det kan ikke passe, at de skal betale den pris for at have en far i politik.
Du kan se hele ministerens opslagstekst herunder:
Mener, at politikerne lyver for borgerne
Kent Nielsen fortæller i interviewet med ‘Dato’, at han har gjort det til sin ting at konfrontere landets politikere på åben gade. Det har han således gjort med både Mette Frederiksen, Lars Løkke Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen, før turen kom til Magnus Heunicke.
Kent Nielsen var ude at sejle, da coronapandemien ramte verden i 2020. Han er uddannet sømand og havde sejlet i syv år, da han ombord på skibet en dag blev kaldt ind i tv-stuen af en kollega.
Tv-billederne viste de bygninger, hvor han selv boede, og hvor der også boede mange polakker, der arbejdede på Danish Crown, og de var smittet med coronavirus, husker Kent Nielsen, at historien i tv handlede om.
– Én blev kørt væk i ambulance, og man skulle holde – tror jeg – en halv kilometers sikkerhedsafstand til bygningen, lyder Kent Nielsens gengivelse af udsendelsen.
Men da han kom hjem og mødte én af de polske slagteriarbejdere, var der noget, han ikke kunne få til at stemme.
– De har testet os alle sammen. To var positive, ingen var syge, og ham, de kørte væk i ambulancen, var bare pissefuld, siger Kent Nielsen, at den polske slagteriarbejder forklarede ham den dag.
Det vakte hans nysgerrighed, og han begyndte at bore i sagen, som han udtrykker det.
– Hvorfor vil man lyve og skræmme folk så meget? spørger Kent Nielsen, der helst vil kaldes for „folkejournalist”.
Betegnelser som konspirationsteoretiker eller ekstremist er ikke dækkende for det, han foretager sig, mener han.
Flere sigtelser for videooptagelser
Og så er han også meget andet. Han er historieinteresseret og kritisk. Han er praktiserende kristen og på vej til at blive far. Og så er han dømt for ulovligt at have båret en kniv og en peberspray og for at have truet Magnus Heunicke ved en tidligere lejlighed.
– Ved du, hvad du burde? Du burde blive hængt i en lygtepæl, når det er slut det her, sagde han til Heunicke i 2023, og dén udtalelse gav ham en dom på 50 dages ubetinget fængsel, som han ankede til landsretten, hvor dommen blev stadfæstet for nogle uger siden.
Til ‘Dato’ fortæller Kent Nielsen, at der i øjeblikket ligger 18 sigtelser mod ham for en række videoer, han optog i test- og vaccinationscentre under coronapandemien.
– Jeg vil gerne udstille de her mennesker (politikerne, red.) for, at de ikke vil tale med folk. De vil simpelthen ikke forholde sig til, hvad der foregår, siger Kent Nielsen, som dog erkender, at hans metode med at filme konfrontationer næppe virker.
Skal man nå ud til nogle andre mennesker, end man gør, hvis man laver stille og rolige videoer, så må man jo prøve på noget nyt
Kent Nielsen
– Jeg tror ikke, at Magnus Heunicke kommer til kort og siger: „Ja, jeg har dræbt og skadet en masse mennesker. Tilgiv mig”, siger Kent Nielsen og påpeger, at det er folket, han prøver at vække med sine handlinger.
– Skal man nå ud til nogle andre mennesker, end man gør, hvis man laver stille og rolige videoer, så må man jo prøve på noget nyt. Det er 100 procent for modtageren.
,
Kære alle,
I weekenden havde jeg desværre en meget ubehagelig oplevelse, da vi skulle aflevere min datter på efterskole.
På vej dertil stopper min familie og jeg i Ebeltoft for at gå lidt rundt i byen. Pludselig dukker der en mand op, som begynder at filme mig, min hustru og min datter. Han blokerer vejen for os. Går helt tæt på os med sin mobil. Følger efter os. Og råber ting efter mig. Til sidst er vi nødt til at søge ly i en boghandel.
Han er vred på mig på grund af min tid som sundhedsminister under coronapandemien. Og er desuden tidligere dømt for trusler mod mig.
Det var selvfølgelig dybt ubehageligt. Men det, der virkelig gør det slemt, er, at det også gik ud over min familie.
Folk har alt ret til at være uenige med mig. Den debat kan vi tage mange steder. Men når jeg er sammen med min familie, er den tid hellig for mig. Det kan ikke passe, at de skal betale den pris for at have en far i politik.
I de seneste dage har historien været i medierne. Og heldigvis har jeg oplevet en stor opbakning. Tusind tak til alle jer, der har skrevet beskeder til mig både privat og gennem ministeriet.
Det betyder rigtig meget, og selv om jeg var i tvivl, om jeg skulle stå frem og fortælle om det her, kan jeg mærke, at det var det rigtige at gøre.
Jeg har haft brug for at fortælle om det her og for at sige fra over for de ganske få, der prøver at ødelægge det for alle andre.